Mat det är enkelt att laga mycket av

Oavsett om man har en stor familj eller inte kan det vara skönt att laga riktigt rejält med mat ibland. Kanske är det så att man vill göra en hel veckas matlådor till sig, eller så vet man att man kommer att vara borta länge dagen efter. Då kan det vara skönt att bara ha mat att värma när man kommer hem. Men vad är det egentligen lätt att laga mycket av?

Hitta recept


Det kan vara smart att börja med att leta recept på de rätter man vill laga. På sajten https://www.barilla.com/ finns flera sådana och många av recepten kostar inte heller speciellt mycket att laga större portioner av.

Pastarätter

Saker som lasagne, köttfärssås och spaghetti och pastasallad kan man snabbt och enkelt laga mycket av på en gång. Alla rätter går bra att frysa in. När det gäller pastasallad kan det dock vara fräschast att tillsätta salladen, dressing och grönsaker när den väl ska ätas. Pasta och kyckling eller räkor brukar dock inte vara något problem att frysa in tillsammans.

Soppa

Soppa kan man också laga en hel del av på en gång så länge man har en tillräckligt stor kastrull. Det tar oftast inte längre tid att lagar mer soppa än att bara tillaga enstaka portioner. Soppan kan man sedan ha i matlådor eller frysa in i lagom portioner.

Köttgryta

Om man har en rejäl köttbit kan det verkligen löna sig att dela den i mindre bitar och göra en kalops eller köttgryta på det hela. Den blir i regel bara godare när den har stått kallt i en dag eller två och man sedan värmer upp den igen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia