Laga mat ute

Den svenska sommaren bjuder på många härliga tillfällen att laga mat utomhus. De flesta tar fram grillen och fyller de långa och ljusa kvällarna med riktigt god mat. Att grilla är dock ganska enkelt och innebär egentligen inte någon särskilt avancerad matlagning. Den som vill prova på nya recept eller laga en riktigt god middag kan bygga ett utekök och ta matlagningen till nya nivåer. Där kan familj och vänner samlas och njuta av klassisk husmanskost eller gourmetmat.

Bygg ett utekök

Många lockas av att laga mat utomhus och det finns en hel del olika utekök att välja bland. En enkel sökning på nätet ger dig olika alternativ som varierar både när det gäller pris, materialval och utseende. Faktum är att med rätt planering går det att laga riktigt lyxiga middagar i din egen trädgård där gästerna kan känna doften och samlas kring dig när du tillreder maten. Vill du köpa ett färdigt utekök kan du välja ett av rostfritt stål, zink eller trä. Det går dock minst lika bra att bygga ett utekök på egen hand. Då har du möjlighet att planera och platsbygga helt efter hur din trädgård och dina möjligheter ser ut. Ett riktigt bra tips är till exempel att tänka på att bygga uteköket i närheten av ditt riktiga kök. På detta sätt blir det lättare med både el och rör. Kika gärna bland det stora sortimentet hos Rörfokus för att hitta såväl blandare som rördelar och ventiler. Rita upp ditt kök innan du sätter igång så att du verkligen vet vad du vill ha och behöver för att drömmen om uteköket ska bli verklighet.

Skapa en unik atmosfär

Laga fantastisk mat i en unik atmosfär genom att skaffa dig ett utekök. Anlägg en kryddtäppa intill uteköket och använd färska kryddor i matlagningen. Genom att inreda kring köket kan du skapa en härlig plats där familj och vänner kan umgås kring matlagningen. Genom att välja vädertåligt material till ditt utekök får du också ett kök som håller i flera år och du slipper bygga ett nytt varje sommar. Atmosfären påverkas inte bara av all den goda maten du kommer att kunna laga utomhus utan också av belysningen. Satsa på en belysning som gör att kvällarna kan bli ännu längre och desserten kan intas när det passar dig och inte innan solen går ner. Solens eget ljus kan till exempel lagras i solcellslampor i olika utformningar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia