Matlagning med rätt verktyg

Att laga mat blir betydligt roligare när man använder rätt verktyg och en riktigt bra arbetsplats för ändamålet. I de stora köken är service av maskiner ett måste, och även hemmakocken kan må bra av att vässa sina knivar och hålla ordning på grejerna.

De rätta verktygen

Man klarar sig rätt långt på basutbudet av verktyg. Den som har ett storkök behöver i princip bara hålla servicen i ordning, vilket man göra via storköksservice i Stockholm, som även erbjuder reservdelar om något går söner. För att utvecklas i köket, eller börja laga något man inte är van vid, kan det dock finnas behov av en förnyelse av redskapsarsenalen. Det finns inget värre, än att försöka åstadkomma, något nytt med verktyg, som inte riktigt passar för uppgiften. En pastamaskin är ett sådant exempel, och är ett måste, för den som på allvar tänkt laga egen pasta hemma, i större mängder. Den som grillar mycket finner även många oumbärliga verktyg, och det som bakar likaså.

Desto mer man specialiserar sig, samt ökar i mängden mat man lagar, desto större kommer behovet att vara av att köpa ny utrustning. Här kommer några udda favoriter. Verktyg du inte visste att du behövde.

Kryddhacka

En kryddhacka, gör att man enkelt kan hacka ned örter till sin matlagning. De finns i alla storlekar, men tar mycket mindre plats än elmaskiner som utför samma uppgifter. En kryddhacka är vanligen tvåhandsfattad och är ämnad för att snabbt och enkelt få ned kryddor och örter till en mindre storlek.

Mortel

En mortel är liksom kryddhackan ett sätt att få mer smak till maträtterna. Men en mortel, vanligen av marmor, får det att krossa kryddor, så att de enkelt kan tillsättas i de flesta rätter. På det här sättet kan man tillreda sina kryddor färska, och köpa exempelvis hel svartpeppar istället för mald.

Japanska knivar

Knivar från japan brukar vara perfekta för att strimla grönsaker. Den som har ett par riktigt bra köksknivar hemma, kommer snart märka hur det påverkar matlagningen till det positiva. En enkel slipmaskin för köksknivar, är både relativt billigt och tar en liten plats.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia