Grillade revbensspjäll

Nu när sommaren är här tar många fram grillen. Många grillare väljer att grilla revben framför annat kött. Detta kan bero på revbenens goda smak och relativt korta grilltid. Revben går också att finna till bra pris i butiken om man jämför de olika köttpriserna. Revben kan köpas som både tunna och tjocka. Väljer man tjocka revben tar de något längre tid att grilla. Revbenen finns som helt färska, där man själv kan välja kryddning och marinad, men de finns också som färdigkryddade om man vill slippa kladda.

Grilla säkert i sommar

Det finns många bra tips till säker grillning. Det är viktigt att ha vatten nära till hands om eldsvåda skulle uppstå, om grillen skulle välta eller om glöd ramlar på torr yta. Innan man börjar grilla är det bra att kontrollera om och hur mycket det blåser. Är det stark blåst och mycket torrt i marken kan det vara klokt att avstå grillning. Innan grillen startas är det också viktigt att hålla barn och djur borta från grillen då denna blir mycket varm och kan välta om den knuffas på. Djur bör kopplas också för att hållas borta från maten som ska lagas. Barn hålls lämpligen någon annanstans av sina föräldrar eller annan vuxen för att minska risken för olyckor.

Om något händer

Mycket kan hända när man grillar och äter gott. Kanske råkar du bita av en tand, tappa en fyllning eller så kanske du får tandvärk. du hittar akut tandvård Stockholm i huvudstaden, och ofta finns akut tandvård att tillgå via landstinget i de allra flesta län och städer. På apoteket finns också en lagningsmassa för tänder som kan användas för tillfällig tandlagning om man har långt till närmaste tandläkare eller om mottagningen har stängt. Stänker man olja eller får en brännskada är det bra att kyla ner den skadade kroppsdelen snabbt, allra helst med med ljummet vatten. Gör också rent eventuella sår. På apoteket och i vissa matbutiker finns också olika sorters värktabletter som tillfälligt kan användas för att lindra smärta och även inflammation. Om skadan är allvarlig – kontakts läkare.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia