Middagar- mer än bara maten

 

I dagens matglada och lite matgalna Sverige är middagsbjudningar ett mycket vanligt sätt att umgås på. Och få saker kan väl egentligen vara trevligare än att sitta ner tillsammans med sin familj, vänner och bekanta och umgås över mat och dryck. Tyvärr blir det ofta så att det bara är maten som står i fokus och vikten med dukningen faller helt bort. Men faktum är att med en liten ansträngning och en genomtänkt dukning och dekorering kan du ge middagen det där lilla extra.

 

Moroccan cuisine.Moroccan food is incredibly diverse, thanks to the country’s interaction with other cultures and nations over the centuries, including Berber, Moorish, Arab and Mediterranean influences.

Anordna middagar med ett tema

Är du beredd att göra lite mer arbete så kan du anordna en tema middag. Tänk ut ett tema som du tycker om och bestäm sedan maten utifrån det temat. Varför inte bjuda på en middag med fransk mat eller kanske till och med marockanskt tema. Prova några exotiska recept men se också till att omgivningarna passar in på temat. Skaffa ett lågt soffbord och duka sedan upp maten där. Runt bordet placerar du sedan stora kuddar i orientaliska mönster som gästerna får sitta på. Bordet får gärna täckas i tyger i flera lager, tänk djupa mörka färger i kombination med guld för att få till den rätta känslan. Duka fram marockanskt porslin som gästerna får äta ifrån. Tillaga gärna maten i en tagine, en traditionell nordafrikansk lergryta, som man sedan kan sätta fram på bordet under middagen och servera maten från. Upplevelsen kan förhöjas ytterligare genom massor av lyktor med tända ljus, rökelse och orientalisk musik som spelar i bakgrunden.

 

Place Setting at Table

Krångla inte till det

Att anordna ett speciellt party behöver faktiskt inte vara speciellt komplicerat. Det kan vara så enkelt som att du har sommartema eller att välja en viss färg och sedan går hela festen i den färgen. Färgen kan gå igen i dukar, servetter blommor och andra dekorationer. Är du riktigt ambitiös kan du välja en färg som även kan finnas med i mat och dryck, eller i alla fall någon av de två. Dessutom blir det extra roligt om man ber gästerna att klä sig i den angivna färgen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia