Bjud kollegorna på hembakat fika

Vem blir inte glad när det bjuds på fika på eftermiddagen? Tycker du om att baka är det enkelt att glädja kollegorna. Vissa bakverk kan vara lite svårare att ta med sig, såsom en maffig gräddtårta eller hemgjord glass, men annars finns det inga begränsningar. I dag finns det många roliga recept att hitta i bloggar, både på klassiska bakverk med en twist och helt nyskapade kakor och bullar. Det är roligt att prova nya recept och kollegorna kommer inte att tacka nej till att provsmaka. Låt rabarberna från trädgården hamna i en paj och bjud på den till fikat.

Säsongens kakor och bullar

Under sommaren är det gott att baka med jordgubbar. Vad sägs om en somrig cheesecake eller kanske minipavlovas med vispad grädde och skivade jordgubbar? Under sensommaren överraskar du kollegorna med bullar fyllda med blåbär och vanilj. Till hösten bjuder du på äppelpaj med knäckigt täcke och framåt jul använder du julkryddorna i nya bakverk. Vad sägs om biskvier med kanelsmörkräm eller en mjuk lingonkaka med apelsinfrosting? Att följa årstiderna i bakandet ger dig en ständig källa till ny inspiration och en möjlighet att använda säsongens frukt och bär. Under senvintern och våren kan du passa på att tömma frysen på rester av frukt och bär och bjuda på hembakade knäckebröd med nykokt svartvinbärsmarmelad eller kanske klassiska hallongrottor.

Fikarast när du inte är fastanställd

Att bjuda kollegorna på fika är förstås enkelt när man har kollegor. Är du däremot arbetslös kan du höra med olika bemanningsföretag om de har jobb som passar dig. Du hittar dem genom att söka på till exempel Bemanning Stockholm, eller den ort där du befinner dig. Även om du bara blir uthyrd en kortare period, kan du bjuda dina tillfälliga kollegor på hembakat fika. Det kommer att uppskattas på arbetsplatsen. Fikarasten är en stund att lära känna sina kollegor och för dem att lära känna dig. Att bjuda på fika kan bli isbrytaren som gör att du kommer in i gemenskapen. Och vem vet, kanske är det din hembakade cheesecake som gör att du blir erbjuden en fast anställning?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

minimalia